ـ آقای غرقی شما نامزد نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هستید، فکر می کنید این دوره از انتخابات حضور و مشارکت مردم چگونه خواهد بود؟
* هیچ کس به طور واقعی نمی تواند بگوید میزان مشارکت مردم در این دوره از انتخابات چگونه خواهد بود؛ اما تجربه نشان داده است که مردم ایران طی سی سال گذشته هیچ گاه صحنه سیاسی کشور را ترک نکرده و نسبت به سرنوشت خود بی تفاوت نبوده اند. به هر حال نتایج این انتخابات بر انتخابات ریاست جمهوری هم تأثیر گذار خواهد بود و جناح اکثریت مجلس می تواند دور بعدی ریاست جمهوری ایران را نیز از آن خود کند که این مسأله در داغ تر کردن تنور انتخابات و دو چندان کردن حضور مردم و مشارکت آنان در انتخابات تاثیر گذار است .
ـ به نظر شما آیا اصلاح طلبان هم به میدان مبارزه خواهند آمد؟
ادامه پست در ادامه مطلب . . .
من یک نکته را عرض کنم که همه گروه ها و احزاب باید در انتخات شرکت کنند اعم از
مخالف / منتقد یا طرفدار دولت و نظام؛ زیرا هر کسی که به آینده ایران می
اندیشد و می خواهد ایران در عرصه بین المللی سربلند باشد، باید در این صحنه
سیاسی شرکت کند و نشان دهد که مجلس ایران از مشروعیت سیاسی بالایی برخوردار
است. وقتی مجلس از مشروعیت سیاسی بالا بر خوردار باشد؛ قطعاً مصوبات و قوانینی که
تصویب می کند از مشروعیت و مقبولیت سیاسی بالا برخوردار خواهد بود که این
قدرت مجلس را به نمایش می گذارد و آن گاه حرف امام که فرمودند: «مجلس در راس
امور است» تحقق خواهد یافت.
من وقتی در آمریکا بودم و از دور مسائل داخلی ایران را رصد می کردم، می دیدم که حضور پرشور مردم در پای صندوق های رأی تا چه حد در نوع رفتار و گفتمان و برخورد غربی ها در مورد ایران تأثیر دارد. این را به خاطر بسپاریم که وجود یک مجلس قوی و دولت قدرتمند در کشور که از پشتوانه مردمی بالا برخوردار باشد، در صحنه بین المللی، بهتر می تواند از حقوق و منافع ملی ایران دفاع کند و غربی ها و جامعه بین المللی بر همین مبنا در مذاکراتشان با نمایندگان ایران مذاکره می کنند؛ بنابراین، حتی کسانی که مخالف هستند نیز باید در انتخابات شرکت کنند؛ چون نتایج مثبت یا منفی این حضور و عدم حضور، همه ملت ایران را در بر می گیرد و منافع ملی را تحت تاثیر قرار می دهد.
ـ برخی از گروههای اصلاح طلب تمایل جدی از خود نشان نداده اند که در انتخابات حضور داشته باشند، نظر شما در این مورد چیست؟
* اگر این گروهها واقعاً اصلاح طلب باشند، باید از این انتخابات به عنوان یک فرصت، هم برای خود و هم برای ملت استفاده کنند و در صحنه انتخابات حضور یابند؛ شرکت نکردن آنها در انتخابات فرصت حضور در صحنه سیاسی را از آنان خواهد گرفت و آنان بیشتر منزوی خواهند شد و مشارکت مرمی در انتخابات را کاهش خواهد داد که این به نفع آنان و ملت ایران نخواهد بود. البته این را به یاد داشته باشیم که قطار انقلاب در حال حرکت است، هر کسی به هر دلیلی از آن پیاده شود، جا خواهد ماند و فرصت خدمت به کشور و ملت را از دست خواهد داد؛ بنابراین من امیدوارم که همه گروهها، علی رغم تضاد ها و انتقاداتی که به یکدیگر یا احتمالاً به دولت دارند، باید آنها را نادیده بگیرند و در انتخابات شرکت کنند؛ چون این انقلاب و ارزشهای آن متعلق به یک جناح یا حزب خاصی نیست؛ انقلاب و ارزشهای آن متعلق به همه مردم ایران است و هیچ حزب و گروهی حق دارد آن را به سود خود مصادره یا آن را نفی کند .
ـ چرا به صورت مستقل شرکت کردید؟
من معتقدم که شان مجلس و نمایندگان ان در استقلال انهاست.اگر این استقلال بخاطر قید و بند های حزبی و تشکیلاتی محدود شود انگاه به جایگاه مجلس لطمه وارد خواهد شد . نماینده ای که مستقل باشد، استقلال رأی بیشتری هم خواهد داشت و این مسأله مرا واداشته که مستقل به صحنه انتخابات بیایم. البته اگر یک گروه بعداً تمایل داشته باشد نام مرا در لیست خود بگذارد و من هم ان را قبول کنم این امر استقلال رأی مرا نفی نخواهد کرد . اصولا دیدگاه من فراجناحی و فراحزبی است و منافع ملی و منافع نظام برای من اولویت دارد، نه منافع یک جناح یا حزب خاص؛ چون به هر حال ما به عنوان خدمتگذار ملت وارد مجلس می شویم و باید از حقوق آنان دفاع کنیم . هر عاملی که مانع از انجام این وظیفه شود قطعا ما را مدیون ملت خواهد کرد!
ـ شما معتقدید که مجلس باید تقویت شود، چگونه؟
* این حرف من نیست؛ بلکه فرموده امام راحل است که فرمودند «مجلس در رأس امور است» و واقعاً هم باید همین طور باشد. چون وظایفی که برای مجلس در نظرگرفته شده، این نهاد را در رأس امور قرار داده و هر کسی یا گروهی که آن را نفی کند، به منافع ملی و قانون اساسی این کشور خیانت کرده و حق نامزدی در انتخابات ندارد؛ اما این که آیا این مجلس توانسته به وظایف خود عمل کند یا نه، بحثی جداگانه است که باید بررسی بیشتری صورت گیرد. در آمریکا و دیگر کشورهای غربی، تمام قدرت در مجلس متمرکز شده و دولت عملاً نمی تواند تصمیم جدی از خود بگیرد و این در روابط کنگره آمریکا با دولت اوباما کاملا مشهود است و عملا دولت کاره ای نیست و در تمامی تصمیمات مهم ملی و بین المللی این خواسته کنگره آمریکاست که محقق می شود، نه دولت آمریکا. به نظر من این شیوه مناسبی است؛ چون عقل جمعی بهتر از تصمیم فردی کار می کند و عموماً دولت ها در غرب برای پیشبرد اهداف خود باید خود را با سیاست کنگره و پارلمانها هماهنگ کنند و من برای اجرای این طرح نظر ویژه ای دارم که انشاءاله در صورتی که به مجلس بروم، آن را تقدیم ملت خواهم کرد تا شاید بخشی از دین خود به شهیدان گرانقدر ـ که همه چیز ما از آنان است ـ را ادا کنم.
ـ طرح شما برای مجلس آینده چیست؟
* اجازه بدهید تا اوضاع انتخاباتی بیشتر روشن شود، آن گاه دیدگاه های خود را بهتر اعلام خواهم کرد؛ اما به طور قطع و یقین آنها طرح هایی خواهد بود که مورد استقبال مردم و اعضای مجلس وهمچنین مقام معظم رهبری قرار خواهد گرفت .
ـ شما فکر می کنید در این شور و جنجال سیاسی و انتخاباتی، مردم به شما به عنوان نماینده مستقل رأی خواهند داد؟
* برای من انجام وظیفه مهم تر از نماینده شدن است. من با این توانایی و تجربه ای سی ساله به میدان آمده ام. حال این مردم تهران هستند که باید بین من و رقبای من، یکی را انتخاب کنند و این حق، متعلق به مردم است؛ و اینجاست که دمکراسی تحقق می یابد؛ چون مردم خودشان مستقیماً خدمتگذارشان را انتخاب می کنند؛ بنابراین، من به مردم عرض می کنم در انتخاب نمایندگان خود دقت کنند و افراد متخصص که متعهد به ارزش های ملی و مذهبی هستند و ادامه دهنده راه امام و شهدا را انتخاب کنند و به عملکرد گذشته آنان توجه داشته باشند و فریب شعارهای آنان را نخورند! من در نهایت، اگر انتخاب شوم یا نشوم، در هر جا که باشم از میزان خدمتگذاریم به ملت ایران کم نخواهم گذاشت.